marți, 23 iulie 2013

Ce date conţin noile BULETINE ELECTRONICE. Cu ele vom dovedi că suntem asiguraţi la sănătate


bet365 Autonom.ro
Începând cu 2014, cărţile de identitate vor include şi datele aferente cardului naţional de asigurări de sănătate, se arată într-un act normativ publicat în Monitorul Oficial. Astfel, titularii nu vor mai avea nevoie de un card de sănătate.


Incepand cu anul 2014, cartile de identitate vor include si datele aferente cardului national de asigurari de sanatate, se arata in Legea nr. 235/2013 publicata recent in Monitorul Oficial si intrata luni in vigoare.
"Cartea de identitate contine date in format tiparit sau in format inscriptionat prin tehnici speciale, date in format electronic, date aferente cardului national de asigurari sociale de sanatate (…) precum si elemente de particularizare si de siguranta", se arata in actul normativ citat.

Acest lucru inseamna ca, pe langa datele personale prevazute deja de lege (nume si prenume, sex, cetatenie, data si locul nasterii, semnatura olografa, fotografia, CNP si adresa de domiciliu a titularului), cartea de identitate va contine si urmatoarele informatii aferente cardului de sanatate:
  • numele, prenumele, precum si codul numeric personal ale asiguratului;
  • codul unic de identificare in sistemul de asigurari sociale de sanatate;
  • numarul de identificare al cardului national de asigurari sociale de sanatate.
In plus, in mediul de stocare electornica care asigura functionalitatea cartii de identitate ca si card national de asigurari sociale de sanatate, vor fi inscrise si datele de mai jos:
  • diagnostice medicale cu risc vital si boli cronice;
  • grupa sanguina si Rh;
  • acceptul exprimat, in timpul vietii, pentru prelevarea de organe, tesuturi si celule, dupa deces;
  • medic de familie: nume, prenume, date de contact.
Legea nr. 235/2013 stabileste ca inclusiv noile buletine electronice vor contine datele aferente cardului de sanatate.


bet365 Autonom.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu