miercuri, 31 iulie 2013

Remedii la îndemână pentru vindecarea arsurilor solare


Eşti bucuros că în sfârşit ai scăpat de oraş şi ai ajuns la mare sau la ştrand. Nu uita totuşi să îţi protejezi pielea de razele solare! Arsurile în urma expunerii prelungite sau la ore nepotrivite sunt extrem de neplăcute. Sunt dureroase, provoacă mâncărimi şi umflături. Dacă nu ai fost atent şi ai ajuns să ai arsuri, acum ai putea măcar să nu le laşi să îţi strice restul vacanţei



Daca totusi ai ajuns sa ai parte de neplacutele arsuri solare, ori tu ori un membru al familiei, inclusiv copilul, incearca urmatoarele sfaturi pentru ameliorarea lor pe cale naturala.

Ulterior expunerii indelungate la soare, pielea poate deveni inflamata. Racoreste-o cu comprese cu una din substantele urmatoare:
Apa rece – aplica aceste comprese de mai multe ori pe zi pana simti o imbunatatire. Nu sta prea mult cu ele pentru ca risti sa racesti, pastreaz-o cat sa te racoreasca putin.

Ingrediente comune gasite in orice bucatarie pot fi folosite cu succes pentru arsurile solare.
Ovaz – impatureste fulgi de ovaz intr-un tifon si scufunda-l intr-un vas cu apa rece. Pune-ti comprese din 2 in 2 ore cu apa din acel vas.
Lapte degresat – amesteca o cana de lapte dregresat cu 4 cani de apa, adauga si cateva cuburi de gheata. Aplica amestecul cu comprese de 15-20 de min si aplica la 2-4 ore.
Iaurt – aplica-l pe zonele arse si stai cu el cateva minute. Clateste-l cu grija.
Pliculete de ceai verde – daca ai pleoapele arse aplica pliculete de ceai scufundate in apa rece. Vor reduce inflamatia.



3. Evita sapunul

Nu sta prea mult in cada cu spuma de baie. Daca trebuie sa folosesti sapun folosteste unul slab si clateste-te bine. Daca vrei neaparat baie poti adauga urmatoarele pentru a ajuta arsurile:

Otet – adauga o cana in cada pentru a diminua durerea;
Praf de copt – contine amidon de porumb. In loc sa te clatesti sau sa te stergi cu un prosop, lasa apa sa se usuce pe tine. Va ameliora mancarimile si durerea.


4. Hidrateaza-ti pielea

Dupa comprese si baie, pielea poate sa devina mai uscata. Aplica din belsug lotiune de corp sau crema hidratanta pe tot corpul. Dupa plaja chiar si zonele care nu sunt afectate profund de soare au nevoie de hidratare. Pentru a te calma si racori poti sa tineti la frigider crema inainte de aplicare
.


Bea multa apa pentru a ajuta pielea sa raman hidratataApa din fructe este de asemenea foarte benefica pentru organism. Mananca o dieta echilibrata care sa iti asigure nutrientii necesari pentru o functionare buna si pentru o regenerare a pielii mai rapida.


Daca este greu sa dormi datorita arsurilor, pune niste pudra de talc pe asternuturi pentru a diminua frecearea cu pielea.




Daca ti-a placut articolul, urmareste-ne pe FACEBOOK!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu