joi, 25 iulie 2013

Spune adio celulitei cu 15 alimente de vară


bet365 Autonom.ro
În războiul contra pielii cu aspect de “coajă de portocală”, noua noastră armă o reprezintă chiar propria alimentaţie. Da, da, acesta pare să fie secretul!  Şi, să fim sincere, pentru a vedea o diferenţă reală, nu  trebuie să mâncăm doar aceste alimente, musai în cantităţi industriale, ci doar să ne folosim de ele abil, mai ales că vorbim de fructe şi de legume răcoritoare, numai bune pentru a alunga canicula!

Ceaiul verde - Băutură care susţine prin excelenţă procesul de scădere în greutate, ceaiul verde, accelerează metabolismui, limitează astfel absorbţia grăsimilor de către organism şi reglează aportul de glucide. Consumul de ceai verde aduce cu sine atât de multe beneficii, încât s-ar putea spune că, ar fi recomandat să nu bem altceva în afară de această minunată licoare.

Seminţele - Ştim, aceste alimente nu sună prea delicios, însă dacă discutăm despre paste sau orez negru şi cereale, deja vă putem simţi licărirea din priviri.  Totuşi, e bine de ştiut că aceste seminţe ne oferă energie fără prea multe calorii şi, în plus, sunt o reală sursă de antioxidanţi care să ajute la eliminarea toxinelor din organism, împiedicând astfel formarea celulitei. Ştim, meniul format din aceste alimente nu este prea seducător pentru papilele gustative, însă este extrem de benefic organismului.

Castravetele - Castravetele este un puternic aliment diuretic, astfel ne ajută la eliminarea toxinelor din organism şi limitează formarea celulitei. Mai mult decât atât, este o adevărată oază de revigorare a organismului în zilele sufocante de vară.

Lămâia - Fără a intra în detalii prea “tehnice”, spunem doar că lămâia menţine echilibrul metabolismului în ceea ce priveşte păstrarea unui pH optim al organismului. Astfel, acesta din urmă poate să asimileze bacteriile benefice şi sa elimine cu uşurinţă toxinele. Pentru a consuma lămâia, aveti o mulţime de variante: fie cu ceai sau apă plată, fie în salate sau în diverse alte combinaţii. Alegeţi-o pe cea care îţi place cel mai mult!

Muşeţelul - Cu un conţinut crescut de vitamina A, C şi D, precum şi zinc ori potasiu, muşeţelul previne, printre altele, retenţia apei în organism şi formarea celulitei, fiind, totodată un puternic aliment diuretic. Formele cele mai des întâlnite şi recomandate de consum ale acestei plante sunt infuziile.

Mărul - Acest aliment nu este doar gustos şi bogat în antioxidanţi, ci şi o adevărată binecuvântare pentru organismul şi silueta noastră: cu puţine calorii şi foarte multe fibre, mărul conţine şi peptide, substanţe ce favorizează detoxifierea aparatului digestiv iar lipsa toxinelor vine la pachet cu absenţa celulitei!

Fructele de pădure - Murele, zmeura, afinele şi alte delicii proaspete similare reprezintă veritabile mini-rezervoare de antioxidanţi meniţi să prevină formarea celulitei. Transformarea lor într-un smoothie apetisant, fie consumate ca atare la micul dejun, sunt doar câteva alternative de a te bucura de gustul şi beneficiile acestor fructe.

Broccoli - Vă sfătuim să uitaţi de mofturile pe care le făceaţi în copilărie atunci când întâlneaţi broccoliul pe farfurie! De ce? Pentru că, pe lângă faptul că acest aliment reprezintă o sursă de minerale şi vitamine sărace în calorii, conţine şi acid alpha lipoic, o substanţă naturală care împiedică procesul de formare a celulitei. Putem paria că, de acum, broccoliul va deveni cel mai bun prieten al vostru!

Portocala - Pe langă gustul său delicios şi conţinutul ridicat de vitamina C, în portocală se regăsesc şi flavonoide, compuşi chimici, ce favorizează circulaţia sanguină şi repară dezechilibrele celulare care ar putea potenţa formarea celulitei.

Pepenele verde - Deliciosul pepene verde este bogat în antioxidanţi, în special licopen. Acesta din urmă stimulează circulaţia sanguină şi protejează organismul împotriva maladiilor cardiace. În plus, pepenele roşu este aproximativ 95% apă, ceea ce înseamnă că este un puternic detoxifiant care limitează formarea “cojii de portocală”.

Asparagusul - Nimeni nu s-ar fi gândit că asparagusul este foarte gustos şi, mai ales, că posedă o serie de proprietăţi antiinflamatoare care reduc balonarea. De asemenea, acesta conţine şi antioxidanţi ce drenează toxinele şi, în felul acesta, previn formarea celulitei.

Bananele - Zincul şi potasiul, acestea sunt mineralele regăsite în banane care îmbunătaţesc circulaţia şi previn apariţia şi formarea nedoritei celulite. Hrănitoare şi gustoase, aflăm că bananele ne sunt şi aliaţi în războiul împotiva aspectului inestetic al celulelor adipoase.

Spanacul - Se spune că frunzele de spanac sunt hrana musculoşilor – ne vin imediat în minte braţele faimosului Popeye Marinarul când auzim de spanac! Ei bine, ce ar trebui, de fapt, să ştii despre acest aliment este că are foarte puţine calorii şi este bogat în Vitamina A, responsabilă pentru producţia de colagen. Aceasta nu va face celulita să dispară ca prin minune, însă va ameliora aspectul “de coajă de portocală”… şi asta e tot un fel de magie, nu?

Roşia - Fruct sau legumă? Hmm, bună întrebare! Iată deja un beneficiu al roşiei: vă stimulează activitatea cerebrală prin această întrebare . Pe lângă acestea, roşia conţine si ea, la fel ca pepenele roşu, licopen, dar şi Vitamina C, care vă va ajuta să eliminaţi toxinele şi va creşte producţia de colagen. Pe scurt: absolut totul este benefic la roşie, care, apropo, este un fruct!

By Monden
bet365 Autonom.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu