miercuri, 24 iulie 2013

Ce trebuie sa ascunzi la prima intalnire?




Nu este vorba de varsta, de salariu sau de antecendentele amoroase, ci de un obiect palpabil care poate transforma o intalnire promitatoarea intr-un esec total.


Un studiu efectuat de specialistii de la Universitatea din Essex a aratat ca pastrarea telefonului mobil pe masa la prima intalnire poate distruge orice sansa la o relatie viitoare, sau, cel putin, ingreuna procesul de apropiere dintre cele doua persoane.


Cercetarea coordonata de profesorul doctor Andrew Przybylski a aratat ca nivelul de empatie scade intra 20 si 35% daca exista un telefon mobil la vedere, nu mai vorbim daca este si folosit de unul dintre potentialii parteneri


In cadrul aceluiasi studiu, oamenii de stiinta din Essex au descoperit ca lasarea telefonului mobil in alta incapere decat stau cei doi “proaspeti amorezi” cresc semnificativ sansele unei apropieri emotionale si fizice.


Indiferent ca o femeie isi tine la vedere telefonul mobil, sau un barbat, mesajul transmis celuilalt este clar: nu esti suficient de important incat sa ma rup de treburile mele doua-trei ore cat tine intalnirea.


Mai mult de atat, profesorul Przybylski spune ca prezenta celularului pe masa determina, in mod subconstient, cele doua persoane care se vad la primele intalniri sa se gandeasca si sa vorbeasca mai mult de vietile lor sociale si lucrative, decat de ei insisi ca persoane. Nimeni nu contesta ca nu trebuie sa discuti de munca, de ceea ce faci si de cum iti place sa-ti petreci timpul liber cu prietenii, dar telefonul mobil pune “bariere sociale” in comunicarea dintre cei aflati la prima intalnire.


Iar daca acesta si suna, lucrurile stau si mai rau, caci deseori apar situatii incomode in care cel care raspunde nu poate fi el insusi, slobod la gura, impunandu-si singur restrictii. Astfel de momente creeaza tensiuni cu interlocutorul de la mobil, iar persoana de langa, cea ca a lansat invitatia la prima intalnire sau cea care a onorat-o, va sesiza imediat starea de inconfort a celui care vorbeste la telefon.


Din acest motiv, macar la prima si la a doua intalnire, telefonul mobil ar trebui dat uitarii, pus pe silentios si lasat undeva intr-un buzunar unde sa nu deranjeze, sporind astfel sansele de reusita ale rendez-vous-ului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu